• Stinkende gft-bak
    Gft kan behoorlijk stinken, zeker in de zomermaanden als de temperatuur behoorlijk oploopt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat dit afval vaak vochtig wordt weggegooid. Een tip om dit te voorkomen is: Sluit de deksel van de afvalbak niet helemaal. Hierdoor droogt het afval sneller en de vorming van schimmels verloopt ook trager.
  • Biobak zakken
    Sommige mensen kiezen ervoor om het gft-afval in een plastic vuilniszak te gooien, maar dit zorgt weer voor extra plastic. Een mooi alternatief zijn speciale 100% afbreekbare biobak zakken, gemaakt van zetmeel van aardappelen of mais.

Tijdlijn


Ervaring deelnemers
Bekijk ook eens de tips van Purmerend


 Wat weten jullie over de procedures van afvalverwerking?

Elke week proberen wij ons restafval te verminderen en alle materialen zo goed mogelijk gescheiden aan te bieden, maar wat gebeurd er eigenlijk allemaal met ons afval nadat het opgehaald is door de vuilniswagen. Hoe goed zijn jullie op de hoogte van alle procedures van afvalverwerking? Weten jullie bijvoorbeeld wat er van ons gft-afval gemaakt kan worden? Laat het ons weten via een bericht en geef per afvalstroom aan waar je denkt dat het naartoe gaat en wat ervan gemaakt kan worden.

Welk cijfer geven jullie de mogelijkheden van afvalscheiding in jouw gemeente? 

Deze week zijn wij ook benieuwd of jullie vinden dat er genoeg mogelijkheden bestaan voor het scheiden van afval binnen de gemeenten Purmerend en Beemster. Stel dat jullie de gemeenten mochten beoordelen door middel van een cijfer tussen de 1 en de 10, welke cijfer zou je dan geven en waarom kies je daarvoor. Plaats een bericht met toelichting op het platform.